GDPR – uppdateringar av villkor enl. nya dataskyddsförordningen

Den 25 maj träder de nya reglerna för personuppgiftshantering igenom. Den tidigare Personuppgiftslagen (PUL) ersätts då av den nya Dataskyddsförordningen eller GDPR (General Data Protection Regulation. Syftet är att stärka dina rättigheter och skyddet av dina personuppgifter, samt att ensa reglerna inom Europa. Villkoren är uppdaterade i enlighet med detta. Du finner dem under FAQ/Villkor.

Ska det behöva vara så här?

”Vid frågan om otrygghet i att gå ut sent på kvällen i det egna bostadsområdet, så uppger 30 procent av kvinnorna att de känner sig mycket eller ganska otrygga, eller så otrygga att de avstår från att gå ut på kvällen. Bland männen uppger 9 procent detsamma.”

 

– Länk till: Brottsförebyggande rådet 2018,

 

Ska det behöva vara så här? Ska en behöva känna sig otrygg, till och med i det egna bostadsområdet? Vi vill vara fria att gå vart vi vill utan att känna oss rädda. Alla människor har rätt till ett tryggt liv.

Använd Not Alones app när du känner dig otrygg

Appen fungerar lika bra när du går hem på kvällen, är ute och motionerar eller är ute med hunden. Känner du dig utsatt kan du larma diskret till dina förinställda kontakter som då kan komma till din hjälp.

 

Gott Nytt År önskar Not Alone er alla!

Glöm inte att använda appen när ni är på väg hem på kvällen, joggar, eller är ute med hunden eller andra tillfällen då ni känner er otrygga. Ta hand om er och låt oss tillsammans öka säkerheten i samhället.

Stöd vår app om du tycker den är bra

Vi läser om det varje dag. Alla drabbas. Otryggheten och övergreppen i samhället är ett stort problem.

Stöd oss så att appen kan förbli gratis och hjälpa både unga och gamla.

Swisha eller kontakta oss. Se under sponsorer.

Inget bidrag är för litet. Tack på förhand!

#metoo.

Stå upp för din syster, din mamma, din partner, din kompis, din kollega, personen du möter på gatan. Sluta aldrig kämpa för det rätta. #metoo.

Vår användargrupp är äldre än vi trodde!

När appen togs fram var tanken att hjälpa andra i samma ålder. Nu inser vi att den också används av betydligt fler och äldre. Det är jätteroligt att fler tycker att appen är bra och till nytta! Tyvärr är gruppen som känner otrygghet stor. Detta är ett stort samhällsproblem.

Äldre inlägg

Not Alone - Instagram