När ska jag använda Not Alone?

Applikationen är tänkt för olika situationer då du befinner dig i en otrygg miljö eller situation och snabbt och diskret vill kunna kontakta någon anhörig för att få hjälp.
På väg hem på kvällen från en kompis, på väg hem från krogen, när du är ute och går med hunden eller är ute och springer i löparspåret.     

Den finns till för dig som snabbt och enkelt vill kunna få kontakt med dina nära och även för dig som vill veta att du kan hitta eller nå dina nära om det skulle hända dem något. 

 

Hur fungerar Not Alone?

Du laddar ner applikationen till din iPhone och väljer sedan om du vill registrera dig via Facebook eller via mail. Du registrerar ditt namn, din e-mailadress samt 1-3 kontaktperson/er. Vid behov aktiverar du Not Alone genom att sätta i hörlurar i telefonen och sedan starta en spårning. Appen lokaliserar då var du befinner dig. Om något skulle hända rycker du ut hörlurarna ur telefonen. Not Alone reagerar på händelsen och skickar ut ett sms till din/a kontaktperson/er. I smset finns det information i form av en länk till en karta, kartan visar var du befinner dig när hörlurarna rycks ut.
Om hörlurarna av misstag rycks ut så finns det en säkerhetstid på 15 sekunder och på den tiden finns det möjlighet att gå in i appen och avaktivera utskicket av sms.

 

 

 

Nya funktioner i senaste versionen:

Nu finns appen på engelska, du kan lägga in fler telefonnummer och du kan återställa ditt lösenord. 

 

 

För att kunna använda Not Alone behövs:

  • Internetåtkomst i telefonen
  • Aktiverad platstjänst i telefonen
  • Headset/hörlurar

Det är viktigt att inte missbruka appens funktioner d.v.s. utryckning av headset. Syftet med appen är endast för nödsituationer. Missbruka inte säkerhet.

 

 

FAQ

FRÅGA: Fungerar appen med den nya Iphone 7 utan hörlursuttag?

SVAR: Ja det gör den. Det kommer att finnas en enkel adapter som skeppas med telefonen. Adaptern är enligt rykte en liten "sladdstump" som man sätter i telefonens laddaruttag (lightnings-uttaget) och som sedan en vanlig hörlur ansluts till. Funktionen för Not Alones app fungerar sedan som tidigare.

 

FRÅGA: Jag vill lyssna på musik när jag använder appen, går det?

SVAR: Ja det gör det! Starta appen som vanligt. När du hör vågbrus i hörlurarna kan du starta Spotify eller annan musik-app och lyssna på din favoritmusik. Appen fungerar i bakgrunden.

 

FRÅGA: Jag har glömt bort mitt lösenord?

SVAR: Under inloggningsrutan i appen finns texten ”Glömt lösenord”, klicka på den och ange din e-postadress så kommer ett nytt lösenord till dig.

 

FRÅGA: Varför måste man ha hörlurar inkopplade för att appen skall fungera?

SVAR: Finessen med appen är att du snabbt, enkelt och diskret skall kunna larma genom att rycka ut hörlurarna ur telefonen.

 

FRÅGA: Vad krävs för att Not Alone appen skall fungera utan problem?

SVAR: Du måste alltid ha tillgång till internet för att appen skall fungera. Du måste ha hörlurar inkopplade.

 

FRÅGA: Kan Not Alone garantera att SMS kommer fram till mina kontakter?

FRÅGA: Ibland kommer inte SMS fram till mina kontakter?

SVAR: Appen måste ha kontakt med internet för att kunna larma. SMS funktionen går genom teleoperatörernas tjänster vilka vi inte kan garantera.

 

FRÅGA: Varför kan jag inte justera larmtiden, jag vill ha kortare tid än 15 sekunder?

SVAR: I den aktuella versionen kan inte larmtiden ändras. Tiden behöver vara tillräckligt lång för att hinna stoppa ett larm men inte för lång tid ifall något inträffar och man vill larma.

 

FRÅGA: Varför fungerar inte appen i andra länder än Sverige?

SVAR: I den aktuella versionen stöds bara svenska telefonnummer.